Orkide nasıl bakılır

Orkide Saksı değişimi ne zaman yapılır?

Orkide saksılarının değiştirilmesi işlemi için  her iki ila üç yılda bir yeni bir saksı gerektirir. Yüksek kaliteli bir saksı karışımı kullanmak ve kabı sterilize etmek önemlidir. İşlem basittir ancak akılda tutulması gereken birkaç şey vardır. Yeni saksıya ek olarak, saksı değişimi taze bir saksı karışımı gerektirir. İzlenecek bazı yönergeler şunlardır:

Saksılı orkidelerin her iki ila üç yılda bir yeni bir saksıya ihtiyacı vardır.

Orkidenize birkaç yılda bir yeni bir saksı vermeniz gerekirken, eskisini saklamak da iyidir. Saksı ortamı sonunda parçalanacak ve kompost haline gelecek ve orkidenizin nem kaybetmesine neden olacaktır. Her iki veya üç yılda bir orkidenizin saksısını değiştirmek bu çürümeyi önlemelidir. Kök kütlesinin büyüklüğüne göre yeni bir saksı seçilmelidir. Orkidelerin dar saksıları sevdiğini unutmayın, bu nedenle onları çok erken değiştirmek çiçeklerin görünümünü azaltacaktır.

Orkidelerinizi gerektiğinde saksı değiştirmek önemlidir. En uygun saksı değiştirme zamanı, köklerin eski saksıyı itmeye başladığı ve gövdeleri dışarı doğru itmeye başladığı zamandır. Orkide büyümek için taze alt tabakaya ve alana ihtiyaç duyar. Orkide saksısını değiştirmek için en iyi zaman ilkbahardır. Bitki sadece birkaç hafta içinde yeni saksısında olacak, bu yüzden ilkbaharda köklerin saksıdan çıktığını fark ettiğinizde bunu yaptığınızdan emin olun.

Özel bir saksı karışımına ihtiyaçları var

Bir orkide saksısını değiştirmeden önce saksının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak önemlidir. Bu narin bitki, öncekinden biraz daha büyük bir saksıya ihtiyaç duyar ve iyi tahliye edilmeli ve yeterli hava akışına sahip olmalıdır. Orkide saksılarını çevrimiçi olarak veya yerel bahçe merkezinizden satın alabilirsiniz, ancak bunu yapmadan önce saksıyı kaynar suya batırmalısınız. Orkideler toksinlere ve bakterilere karşı son derece hassastır, bu nedenle ekimden önce saksıyı sterilize etmek hayati önem taşır.

Orkideler için özel bir saksı karışımı kullanmak önemlidir çünkü normal toprak kökleri boğabilir ve bitkiyi öldürebilir. Orkide saksısı için bir drenaj sistemi kullanmak da gereklidir, çünkü normal toprak asla düzgün bir şekilde tahliye olmaz. Orkide saksı ortamı, Monterey kabuğu, köknar kabuğu ve diğer yüksek kaliteli organik malzemeleri içerir. Bir orkide saksısını değiştiriyorsanız, daha fazla stabilite sağlamak için destek eklemeyi de düşünmelisiniz. Destekleri kullanmanın yanı sıra, orkidenizin görünümünü geliştirmek için ince dallar gibi doğal dallar da ekleyebilirsiniz.

orkide bakımı

orkide çiçeği nasıl bakılır

sterilize edilmeleri gerekiyor

İlk önce sterilize edilmeleri gerekir. Orkidelerinizin yetiştirildiği ortam, saksı değiştirilmeden önce ısıtılmalı veya kaynatılmalıdır. Orkide ortamının ısıtılması veya kaynatılması, mevcut olabilecek böcekleri veya patojenleri öldürür. Ortamı nasıl sterilize edeceğiniz konusunda emin değilseniz, uygulayabileceğiniz bazı basit adımlar şunlardır. Temiz bir havlu kullanarak orkidenin köklerini çıkarın ve ardından ortamı ıslatın.

İkinci olarak, orkideleri saksı değiştirmeden önce bahçe aletlerinizi sterilize edin. Genellikle, saksı değiştirmeden önce bir saksı değiştirme aletini ve orkide saksısını sterilize etmeniz gerekir. Aletleri ve malzemeleri sterilize etmek için ağartıcı, hidrojen peroksit veya cam plazma gibi bir dezenfektan kullanılabilir. Bu sayede orkidelerinize hastalık bulaştırma endişesi duymadan bu araçları güvenle kullanabilirsiniz.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.