Menekşe çiçeği nasıl bakılır

Menekşe çiçeği nasıl bakılır? Efsanevi Menekşe Çiçeği Hakkında

Menekşe çiçeği yetiştirmeyi öğrenmek kolaydır. Aslında, bahçede hemen hemen kendilerine bakarlar. Yabani menekşelerin bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Yabani Menekşe Çiçekler Yabani menekşeler ( Viola odorata ), mor-mavi çiçekleri olan kalp şeklinde yapraklara sahiptir. Bazı çeşitlerin ayrıca beyaz veya sarı çiçekleri vardır. Bazı bölgelerde yıllık  olarak kabul edilmelerine rağmen, yabani menekşeler genellikle kendi kendine tohumlanır ve her yıl beklenmedik yerlerde geri gelir. Bitki üzerinde alçakta olan, kleistogamöz çiçekler olarak adlandırılan çiçekler açmaz, bunun yerine tohum üretir ve barındırır, bu da bitkinin kolayca çoğalmasını sağlar. Bu özelliğin tek dezavantajı, vahşi menekşelerin istilacı olma eğiliminde olmaları ve bir tür bariyerle kontrol edilmezse hemen hemen her yerde ortaya çıkmasıdır.

Menekşe çiçeği bakımı

menekşe çiçeği

menekşe çiçeği

Yabani menekşe bitkileri ayrıca yeraltı rizomlarından da yayılır. Bahçede Yabani Menekşe Bitkileri Yetiştirmek Menekşe yetiştirmek kolaydır ve özenle bahçede birçok kullanım alanı vardır. Yabani menekşeler, ağaçların etrafında, su kaynaklarının yakınında ve yatakların yakınında harika vurgular yapar. Ayrıca ormanlık bir bahçede anında zemin kaplaması için mükemmel seçimler yaparlar . Kaplarda bile yetiştirilebilirler.

Evde bitki yetiştirmek isteyenler çoğunlukla menekşe ile başlarlar.

Hem yapraklar hem de çiçekler (kışın sonlarında ve ilkbaharın başlarında çiçek açar) da yenilebilir ve vitamin bakımından zengindir. Menekşeler ilkbahar ve sonbaharda hemen hemen her zaman ekilebilir, ancak erken ilkbahar tercih edilir. Bu bitkiler hafif gölgenin tadını çıkarır ancak güneşli yerlerde de gelişirler. Yabani menekşeler, birçok toprak türünü tolere ederken, nemli, ancak iyi drene olan ve organik madde bakımından zengin toprakları tercih ederler . Vahşi Menekşe Bakımı Menekşe yetiştirirken, ekimden sonra sulama ve büyüme mevsimi boyunca ara sıra sulama dışında, yabani menekşe çiçekleri çok az bakım gerektirir.

Bu esnek küçük bitkiler kendilerine bakma eğilimindedir. İstenirse, çiçek saplarını geriye doğru kesmek, fışkıran tohumlarla ilgili sorunları hafifletmeye yardımcı olabilir. Yabani menekşeleri çoğaltmayı seçenler, yerleşik bitkileri ilkbaharda veya sonbaharda bölebilir, ancak kendi tohumlama yetenekleri bunu gereksiz kılar. Tohumlar da toplanabilir ve daha sonra sonbaharda kapalı veya soğuk bir çerçeve içinde ekilebilir . Yabani menekşe bitkileri genellikle birçok sorundan etkilenmez; ancak, yaprakları bazen kuru havalarda örümcek akarlarından etkilenir .

Yaz aylarında evde çoğunlukla menekşe çiçeği yetiştirilmektedir. Afrika Menekşesi olarakta bilinen bu çiçeğin bakımı çok kolaydır.

Menekşe çiçeği nasıl bakılır

Menekşe çiçeği nasıl bakılır

Büyüyen Menekşe bakımı

  • Menekşeler kök kesimler veya tohumlar yoluyla kolayca yetiştirilir.
  • Menekşeler en iyi yaprak döken ağaçların benekli gölgesinde yetiştirilir, böylece tam kış ve ilkbahar güneşine izin verir.
  • Tam güneşten hafif gölgeye sahip bir site seçin. Menekşeler ayrıca iyi drene edilmiş, oldukça zengin toprağı severler, bu nedenle en iyi sonuçlar için ekim zamanında bir veya iki kompostla çalışın.
  • Menekşeleri ilkbaharın başlarında, bölgenizin son donma tarihinden dört ila altı hafta önce dikin.
  • Çeşitliliğe bağlı olarak 4 ila 8 inç aralıklarla bitki.
  • Kökleri daha uzun süre serin tutmak için malç.
  • Su sadece orta derecede. Serin koşulları sevmelerine rağmen, Menekşelerin çok fazla suya ihtiyacı yoktur.
  • Daha uzun çiçeklenmeyi teşvik etmek için harcanan çiçekleri sıkıştırın.
  • Çiçeklenme başladıktan sonra bir kez gübreleyin.

 

 

Bitki üzerinde alçakta olan, kleistogamöz çiçekler olarak adlandırılan çiçekler açmaz, bunun yerine tohum üretir ve barındırır, bu da bitkinin kolayca çoğalmasını sağlar.
Hem yapraklar hem de çiçekler (kışın sonlarında ve ilkbaharın başlarında çiçek açar) da yenilebilir ve vitamin bakımından zengindir. Menekşeler ilkbahar ve sonbaharda hemen hemen her zaman ekilebilir, ancak erken ilkbahar tercih edilir.
Yabani menekşeleri çoğaltmayı seçenler, yerleşik bitkileri ilkbaharda veya sonbaharda bölebilir, ancak kendi tohumlama yetenekleri bunu gereksiz kılar.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.