papatya anlamları

Papatyanın anlamı ve faydaları nelerdir?

Birisi bir papatya anlamı hakkında konuşurken, özellikle ne anlama geliyor? Genellikle, yuvarlak sarı veya mavi merkezi olan küçük beyaz bir yuvarlak çiçek anlamına gelir. Botanikçiler papatyalardan bahsettiklerinde, Asteraceae adlı bitki ailesindeki aster çiçekleri, kanarya otu ve ayçiçeklerini de içeren bütün bir bitki türü grubunu kastediyorlar. Papatyalar, Türkiye, Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika dahil dünyanın birçok yerinde bulunabilir.

Papatyalar çok güzel kokulu ve en çok sevilen çiçeklerden birisidir.

Sarı Papatyanın Anlamı: Sarı mutluluk, sevinç ve dostluğu simgeler.

Beyaz Papatyanın anlamı temiz sevgi anlamını ifade eden papatyalar aynı zamanda bolluk ve sıhhat anlamlarını da ifade eder. Sevginin en masun ifadesi papatyanın Anavatanı doğu Avrupa’dır.. En büyük özelliklerinden biri her sapında bir tane olmasıdır. Nisan ve ağustos ayları arasında açan papatyalar 20 ile 50 cm arasında boy uzunluklarına ulaşır.

papatyanın anlamı

papatyanın anlamı nedir

Papatya Çiçeği Ne Anlama Geliyor? Papatyanın Anlamı..

İlk bakışta, papatya türleri kadar papatyalar için pek çok anlam varmış gibi görünebilir. Bununla birlikte, en genel kabul gören anlamlar şunlardır:

  • Masumiyet, özellikle sarı veya soluk renkli beyaz papatyalarla.
  • Saflık – mümkün olduğunca beyaz olan papatyalar tarafından da gösterilir.
  • Yeni başlangıçlar, bu yüzden genellikle yeni anneler için buketlerde veya çocuklara hediye olarak bulunurlar.
  • Gerçek aşk – çünkü her papatya çiçeği aslında uyum içinde harmanlanmış iki çiçektir.
  • Gönderenin bir sır saklayabileceği. Sır tutmak, bir kişinin diğerini gerçekten sevdiğini sergilemesinin bir yoludur.

Papatyanın faydaları

Papatyanın antienflamatuar özelliği cildi hafif sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Özellikle soğuk algınlığı, bronşit ve üst solunum yolları hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Bitkisel ilaç olarak kullanıldığı gibi çay formunda tüketilebilir. Kurutulmuş ot olarak, sindirim sistemini uyarıcı etkisi olduğu için iştah kaybı için kullanılabilir ve gastrit, ishal, karaciğer ve safra kesesi şikayetleri gibi sindirim sistemi sorunlarının tedavisi için önerilmektedir.

Papatya, sağlık açısından birçok faydası olan bir bitkidir. İçerisindeki kimi bileşenler sayesinde stres ve anksiyeteye iyi gelirken, aynı zamanda uyku problemleri, sindirim sorunları ve adet dönemi sancıları gibi rahatsızlıklara karşı da etkilidir.

Papatyanın sağlık açısından faydalarının yanı sıra, güzellik ve cilt bakımında da etkili bir bitkidir. Özellikle cildi yatıştırması ve sivilce oluşumunu engellemesi nedeniyle popülerdir.

Eğer siz de papatyanın faydalarından yararlanmak istiyorsanız, FlowerFlood adlı siteye göz atabilirsiniz. Ayrıca, https://flowerflood.com/ adresinde yer alan “Çiçeklerin Anlamları” bölümünde papatya ve diğer çiçekler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

papatya anlamları

sarı papatya anlamı

Papatya çayı kanseri önler mi?

Bazı çalışmalar papatya çayının kanser hücrelerini hedef alabildiğini veya hatta bu hücrelerin gelişmesini engellediğini öne sürmektedir. Bununla birlikte bilim adamları papatya çayının kanser üzerindeki etkileri için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. 2012 yılında yapılan bir çalışmada kadife çiçeği çayı ve papatya çayının kansere karşı etkisi karşılaştırılmıştır. Her ikisi de seçici olarak kanser tümörlerini hedefleyebilmiş, ancak kadife çiçeği çayı daha etkili bulunmuştur.

Papatya çiçeği ılıman iklimlerde yetişebilen bir çiçek olduğundan nisan ve mayıs aylarında yani ilkbahar mevsiminde çiçek açmaya başlar. Bu nedenle Akdeniz Bölgesi’ne ait bir çiçek olarak görülebilir.

Yetiştiği iklim ve hava koşulları bakımından. Beyaz ve sarı renkteki çiçeklerden oluşan papatya bitkisini bu yazımızda daha yakından tanımaya çalışacağız. Papatya bitkisinin anavatanı Doğu Avrupa ve Küçük Asya’dır. Bunun dışında Yugoslavya, Belçika, Fransa, Almanya, Macaristan, Rusya, Çekoslovakya ve Yunanistan üretimin fazla yapıldığı yerlerdir.

Papatya bitkisi çok fazlaca rastladığımız bir çiçek olarak ilk bahar mevsiminde parklarda, yeşillik alanlarda, boş arazilerde, otoyollarda, bahçelerde vb. karşımıza çıkmaktadır. Kokusu güzel olan papatya çiçeği hemen herkes tarafından sevilen bir bitkidir. Yaşam alanlarımızı ya da çevremizi görsel olarak renklendirmeleri yanı sıra bitkisel tedavi amacıyla da kullanılmaktadır. Bu konuya yazımızın ilerleyen kısımlarında yer vereceğiz. Alman papatyası (gerbera), biçme ve kır papatyası gibi çeşitleri olan papatya bitkisi sezonluk bir çiçektir. Sadece bahar aylarında açmaya başlar ve tüm yaz bulunur.

Anti-enflamatuar etkisi sebebiyle, ayrıca ishal ve şişkinliği gidermeye de yardımcı olur.

Papatyalar, Türkiye, Kuzey Amerika, Avrupa ve Afrika dahil dünyanın birçok yerinde bulunabilir.
Sarı Papatyanın Anlamı: Sarı mutluluk, sevinç ve dostluğu simgeler.
Papatyanın antienflamatuar özelliği cildi hafif sıkılaştırıcı etkiye sahiptir. Özellikle soğuk algınlığı, bronşit ve üst solunum yolları hastalıklarının tedavisinde faydalıdır. Bitkisel ilaç olarak kullanıldığı gibi çay formunda tüketilebilir.
2012 yılında yapılan bir çalışmada kadife çiçeği çayı ve papatya çayının kansere karşı etkisi karşılaştırılmıştır. Her ikisi de seçici olarak kanser tümörlerini hedefleyebilmiş, ancak kadife çiçeği çayı daha etkili bulunmuştur.
Papatya çiçeği ılıman iklimlerde yetişebilen bir çiçek olduğundan nisan ve mayıs aylarında yani ilkbahar mevsiminde çiçek açmaya başlar. Bu nedenle Akdeniz Bölgesi'ne ait bir çiçek olarak görülebilir.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.