Güllerin Anlamları

Güllerin anlamı (Sembolizm) En bilinen 6 gülün anlamı

Bir gülün sembolizmi , gülün rengine ve kaç gül verildiğine göre değişir . Güllerin anlamı hediye edildiğin deki anlamı verilen gül adeti bile etkilemektedir.

Kırmızı güller aşkı ve romantizmi simgeler ve mükemmel bir Sevgililer Günü gülüdür . Pembe güller minnettarlığı, zarafeti, hayranlığı ve neşeyi simgeler. Turuncu güller , coşku ve tutkuyu sembolize eder. Sarı güller dostluğu simgelemektedir. Beyaz güller masumiyeti ve saflığı simgelemektedir.

Çoğu durumda güller aşka bağlı olsa da, gönderdiğiniz gül sayısına göre belirli bir romantik mesaj gönderebilirsiniz.

    • Bir gül , ilk görüşte aşkı sembolize eder.
    • İki gül , paylaşılan ve derin aşkı sembolize eder.
    • Üç gül “seni seviyorum” diyor.
    • Altı gül , “senin olmak istiyorum” diyor.
    • Yedi gül , “Sana delicesine aşık oldum” diyor.
    • Dokuz gül sonsuz aşkı sembolize eder.
    • On gül , “Mükemmelsin” diyor.

Güllerin anlamları

Sevdiklerinize gül hediye etmeden önce gül çiçeğinin anlamlarını hiç merak ettiniz mi? Güller, hediye edilen güllerin rengine, çeşidine ve sayısına anlamlar yükleyerek , çağlar boyunca insanlara bir gül dili geliştirmeleri için ilham vermiştir . Gül, geleneksel olarak aşk çiçeği olarak kabul edilir. Sevgililer Günü’nde “Seni Seviyorum” derken kırmızı güllerin yerini hiçbir şey tutamaz . Güllerin bir çok rengi vardır. Heri bir renk farklı anlamları ifade etsede hediye edilen kişide oluşturduğu duygu her zaman mutluluk olur.

Sevdiklerinize hediye ettiğinizde güllerle ilişkilendirilen sembolik anlamları bilmek her zaman iyidir . Birisi için bilinçli olarak belirli bir renk, çeşit veya sayıda gül seçtiğinizde, gül hediye etme hareketine yepyeni bir derinlik katarsınız.

Güllerin anlamı

kırmızı gül hediye etmenin anlamı

Kırmızı gül ne anlama gelir

Kırmızı güller genellikle aşkın evrensel sembolü olarak kabul edilir. Dünyanın pek çok yerinde, herkes bilir ki bir veya bir düzine kırmızı gül almanın “Seni seviyorum” deme şekli olduğunu. Bu gül rengi anlamı, sevgiliniz için arzu veya özlem gibi derin bir şefkat gösterir.

Farklı kırmızı tonları, farklı şefkat derecelerini ifade eder. Örneğin, tipik parlak kırmızı gül romantizmi gösterirken , daha bordo bir gölge duygularınızın henüz açığa çıkmadığını gösteri

Güllerin Anlamı nedir?

Her gül hediye edildiğinde farklı anlam taşımaktadır, peki güllerin anlamı nedir? kırmızı gül, beyaz,sarı,pembe ve lavanta güllerinin anlamlarını sizler için araştırdık. Güller eski çağlardan beri bayanlara hediye edilen ürünlerin başını çekmektedir. Peki yüzyıllardır bu çiçekler neden tercih edildi hiç merak ettiniz mi? Kokusuyla ve görüntüsüyle büyüleyici olan bu bitkiler hepsine farklı anlamlar yüklenmiştir.

Kırmızı Güller : Kırmızı gül, sevginin açık bir ifadesidir. Kırmızı güller aşk, özlem veya arzu gibi derin duyguları ifade eder . Kırmızı Güller ayrıca saygı, hayranlık veya özveri ifade etmek için de kullanılabilir. Derin kırmızı bir gül, içten pişmanlık ve üzüntüyü ifade etmek için kullanılabilir. Kırmızı güllerin sayısının kendileriyle ilişkili özel romantik anlamları vardır. “Benim ol” ve “Seni seviyorum” ifadelerinin en popüler olanı 12 kırmızı gül

Beyaz Güller : Beyaz, saflığın, iffetin ve masumiyetin rengidir . Beyaz çiçekler genellikle yeni başlangıçlarla ilişkilendirilir ve koridorda ilk kez yürüyen bir geline ideal bir eşlik eder. Beyaz çiçekler sempati veya tevazu ifade etmek için kullanılabilir. Aynı zamanda maneviyatın da göstergesidir. Dolayısıyla beyaz güller de aynı şeyi yapar.

Sarı Güller : Sarı güller coşkunluğun bir ifadesidir. Sarı güller güneşli bir neşe, sıcaklık ve karşılama duyguları uyandırır. Bunlar dostluk ve bakım sembolleri . Sarı gül, diğer güller gibi, romantizmin altını çizmez. Tamamen platonik duyguları gösterir.

Pembe Güller : Pembe gülün birçok çeşidi vardır. Her şeyden önce, pembe güller hayranlık, neşe ve minnettarlık gibi nazik duyguları iletmek için kullanılır . Açık pembe gül çiçekleri tatlılığın ve masumiyetin göstergesidir. Derin pembe gül çiçekleri derin bir minnettarlık ve takdir duygusu taşır. Pembe güller aynı zamanda zarafeti ve zarafeti ifade eder.

Lavanta Gülleri : Rengi gibi bir Lavanta gülü büyüleyicidir. Aynı zamanda “ilk görüşte aşkı” ifade eder . Lavanta güllerinin daha koyu tonları (mora yakın) muhteşem bir ihtişam ve ihtişam duygusu verir. Bu güller, hayranlık ve hayranlığı ifade etmek için kullanılır.

Güllerin anlamı hakkındaki yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. En güzel hediye fikirleri ve daha fazlası bu sitede yer alıyor. Çiçeklerin anlamı ve çiçekler hakkında bilgiler yine bu sitede sizler için en doğru kaynaklardan araştırılarak yazılıyor.

Bir gül , ilk görüşte aşkı, İki gül paylaşılan ve derin aşkı, Üç gül "seni seviyorum" diyor, Altı gül "senin olmak istiyorum" diyor, Yedi gül "Sana delicesine aşık oldum" diyor, Dokuz gül sonsuz aşkı, On gül "Mükemmelsin" diyor.
Kırmızı gül, sevginin açık bir ifadesidir. Kırmızı güller aşk, özlem veya arzu gibi derin duyguları ifade eder . Kırmızı Güller ayrıca saygı, hayranlık veya özveri ifade etmek için de kullanılabilir.
Beyaz, saflığın, iffetin ve masumiyetin rengidir . Beyaz çiçekler genellikle yeni başlangıçlarla ilişkilendirilir ve koridorda ilk kez yürüyen bir geline ideal bir eşlik eder. Beyaz çiçekler sempati veya tevazu ifade etmek için kullanılabilir.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.