orkide bakımı

Orkide çiçeği nasıl bakılır? Eşsiz Orkide Çiçeği bakım ipuçları…

Orkide çiçeği nasıl bakılır sorusunu yanıtlamak için karşınızdayız. Orkideler sevdiklerinize hediye etmek için harika bir bitkidir ama dürüst olalım, hayatta kalmanın zor olduğu için bir üne sahiptirler. Aslında, biraz bilgi sahibi olduğunuzda, orkidelerin bakımının şaşırtıcı derecede kolay olduğunu ve bir orkideyi yıllarca yaşamasını sağlamanın tamamen mümkün olduğunu göreceksiniz.

Orkidelerin gelişmesine yardımcı olmak için adım adım orkide bakım kılavuzumuzu izleyin.

Orkide çiçeği nasıl bakılır?

Orkideler genellikle tropikal yağmur ormanlarında yabani olarak yetişiyor olsalar da, yoğun sulamaya ihtiyaçları yoktur.

Aslında, insanların bir orkideye zarar vermelerinin en yaygın yolu fazla sulamaktır. Bir orkide sulama söz konusu olduğunda altın kural, bitkinin köklerin çürümesine neden olacak şekilde sürekli suda oturmamasını sağlamaktır  Haftada bir sulamak onlar için yeterlidir ve sıcak yaz aylarında orkidenizi suyun altına tutup yıkayabilirsiniz fakat suyun iyice süzüldüğünden emin olmalısınız yoksa çürür.

Orkideler, direkt güneş ışığını sevmezler. Bundan dolayı direk güneşe maruz kaldıkları pencere önlerinden veya balkonlardan uzak tutun.

NEM VE ORKİDE

Orkide nasıl bakılır

Orkide çiçeği nasıl bakılır? Eşsiz Orkide Çiçeği bakım ipuçları…

Nem, bir orkidenin doğal yaşam ortamının koşullarını yeniden yarattığı ve tabii ki büyümelerine yardımcı olduğu için önemlidir.

Bitkiniz için ideal nem oluşturmanın birçok yolu vardır, ancak iç mekan orkideleri için en kolay yöntem onları düzenli olarak buğulamaktır.

Misting nedir?

Misting basitçe bir orkideye düzenli olarak ince bir sis sprey şişesiyle püskürtmektir.

Bitkinin evinizdeki konumuna bağlı olarak orkide yapraklarını ve herhangi bir hava kökünü günde iki defaya kadar püskürtün. Bu kulağa çok gibi gelebilir ama su çok çabuk buharlaşır. Aşırı sulama konusunda endişeliyseniz parmak testi yapın.

Sade Musluk Suyundan Kaçının

Mümkünse, damıtılmış veya su ısıtıcısında kaynatılmış ve sis şişeniz için soğutulmuş su kullanın. Standart musluk suyu, orkidelerin yapraklarının beyaz kabukla kaplanmasına neden olabilecek yabancı maddelerle yüklüdür. Bu göze hoş görünmeyebilir ve ayrıca nemin yaprağa girmesini engelleyebilir.

Çoğu bitki gibi optimum ışık, orkideleri mutlu etmenin mutlak anahtarıdır.

Doğrudan Güneş Işığından Kaçının

Hiçbir koşulda, orkide güneşte yanacağından doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır – evet, gerçekten! Birkaç saat içinde gerçekleşebilir, bu yüzden gözlerinizi orkidenin aldığı ışığa ayırmayın.

Orkidenin yaşaması için ideal bir yer, gün boyunca sabit sıcaklıkta kalan, cereyanlardan, meyvelerden uzak ve dolaylı güneş ışığı alabileceği bir odadır.

Dolaylı güneş ışığı nedir?

Dolaylı güneş ışığı, orkideye çarpmadan önce bir duvardan veya bir nesneden sıçrayarak filtrelenen güneş ışığıdır. Konumunuzun uygun olup olmadığından emin değilseniz, şunu deneyin:

Işığın Doğru Olup Olmadığı Nasıl Test Edilir

Işık yoğunluğunu ölçmenin en basit yolu elinizi kullanmaktır.

Kulağa garip geliyor ama günün zirvesinde, güneş pencereden en parlak noktayı işaret ettiğinde (parlak bir gün bunu denemek için bulutlu değil, en iyisidir), elinizi bitkinin yapraklarının birkaç santim yukarısına koyun. bitkinin üzerine bir gölge düşürür.

  • Gölge çok azsa veya hiç yoksa, ışık yoğunluğu çok düşüktür.
  • Gölge yumuşak bir açık gri ise, ışık yoğunluğu mükemmeldir.
  • Gölge çok güçlü ve karanlıksa, bu çok fazla ışığı gösterir.
orkide bakımı

Orkide çiçeği nasıl bakılır?

Bir Orkide Nasıl Beslenir

  1. Sıvı gıda kullanıyorsanız, bitkilerin yapraklarının üzerine dökmeyin çünkü bu onları yakar.
  2. Dar ağızlı bir sürahi kullanın, yaprakları kaldırın ve yemi toprağa dağıtın
  3. Orkideyi beslediğiniz hafta sulamanıza gerek yok
  4. Kalan gübreleme tuzlarını bir sonraki sulamanızda yıkamaya çalışın.

Orkide çiçeği nasıl bakılır? Orkide Beslemek İçin İpuçları

  • Çok koyu yeşil, sarkık yapraklar çok fazla gübreleme belirtisi olabilir.
  • Orkide aktif olarak büyüdüğünü fark ettiğinizde onu dölleyin.
  • Orkidenin kötü durumda olduğunu fark ederseniz, gübrelemekten kaçının
Orkideler genellikle tropikal yağmur ormanlarında yabani olarak yetişiyor olsalar da, yoğun sulamaya ihtiyaçları yoktur.Aslında, insanların bir orkideye zarar vermelerinin en yaygın yolu fazla sulamaktır.
Bitkiniz için ideal nem oluşturmanın birçok yolu vardır, ancak iç mekan orkideleri için en kolay yöntem onları düzenli olarak buğulamaktır.
Hiçbir koşulda, orkide güneşte yanacağından doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.Dolaylı güneş ışığı ise orkideye çarpmadan önce bir duvardan veya bir nesneden sıçrayarak filtrelenen güneş ışığıdır.
Sıvı gıda kullanıyorsanız, bitkilerin yapraklarının üzerine dökmeyin çünkü bu onları yakar.Dar ağızlı bir sürahi kullanın, yaprakları kaldırın ve yemi toprağa dağıtınOrkideyi beslediğiniz hafta sulamanıza gerek yok Kalan gübreleme tuzlarını bir sonraki sulamanızda yıkamaya çalışın.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.