sarı lale ne anlama gelir

Esrarengiz Sarı lale anlamı nedir?

sarı lalelerin anlamı yıllar içinde gelişti. Başlangıçta sarı laleler “umutsuz aşk” anlamına geliyordu; ancak, şimdi daha çok neşe düşünceleriyle ilişkilendiriliyorlar. Laleler, büyük çanak şekilli çiçekleri ve uzun sapı ile daha kolay tanınan çiçeklerden biridir. Genellikle saksıda görülmelerine rağmen, laleler çiçek bahçelerinde bakımı nispeten kolaydır.

sarı laleler, parlak sarıdan turuncu sarıya kadar renklerinde büyük çeşitlilik gösterir. Diğer çeşitlerin çiçekte sarı şeritleri vardır.

  • Laleler, en popüler bahar çiçeklerinden biridir ve sıklıkla hediye olarak verilir.
  • Laleler, büyük çanak şekilli çiçekleri ve uzun sapları ile daha kolay tanınan çiçeklerden biridir.

Lale Bakımı

Soğuk suya yerleştirmeden önce sapları belirli bir açıyla yeniden keserek daha iyi su emilimini teşvik edin. Kesilmiş çiçekleri mümkün olan en kısa sürede suya koyun.

Sarı lale hakkında Yanlışlar

Çoğu insan bunlardan “Hollanda Laleleri” olarak bahsetse de, lale aslında Türkiye’ye özgüdür. Hollanda bu güzel çiçeği harika bir ticari araç olarak kullanıp milyarlarca dolar ihracat yapmaktadır. Türkiye bu anlamda ana vatanı olmasına rağmen lale üretimi konusunda geri kalmıştır. Hatta Türkiye’nin Resmi simgesi de Lale dir. Bu anlamda ülkemiz çok geri kalmıştır. Kanunu sultan Süleyman döneminde Avrupaya giden lale 1800’lü yıllarda popüler olmuş hemen hemen bütün lüks binaların bahçelerini süsler durumu gelmiştir.

sarı Laleler İçin Bakım Talimatı

Laleler çiçeklenmeyi bitirdikten ve sapları öldükten sonra uykuda kalırlar. Yeni büyümeye başlamak ve çiçek üretmek için uyku halinden çıkmak için lale soğanları ürpertici bir süreye ihtiyaç duyar. Ampulleri 4 ila 5 derece sabit sıcaklıkta bir buzdolabında bir kağıt torba içinde saklamak, gerekli soğutma koşullarını karşılayacaktır. Soğanları meyve ve sebzelerin yanına koymaktan kaçının çünkü etilen gazına maruz kalmak hasara neden olur. Laleler, sonbaharda veya kışın ekildiğinde, toprak sıcaklığı yaklaşık 15cm derinlikte 15 santigrat derece  veya daha düşük bir değere düştüğünde en iyi şekilde büyür. Bu süre içinde ek ek sulama meydana gelirse, ampuller çok fazla nemden çürüyebilir. İlkbaharda yapraklar göründüğünde sulamaya devam edin, ancak yağmurun az olduğu veya hiç olmadığı dönemlerde yalnızca su.

sarı lale ne anlama gelir

sarı lale evde bakılır mı

  • Soğuk suya yerleştirmeden önce sapları belirli bir açıyla yeniden keserek daha iyi su emilimini teşvik edin.
  • Yeni büyümeye başlamak ve çiçek üretmek için uyku halinden kurtulmak için lale soğanları ürpertici bir süreye ihtiyaç duyar.

Lalenin Hangi Farklı Renkleri Temsil Ediyor?

Kırmızı      

Kırmızı güllerin aşkı ve romantizmi simgelemesi gibi , kırmızı laleler de aynı anlama gelir. Kırmızı, bazıları için tutku, sevgi ve şehvet duyguları yayan bir renktir. Haftalarca, aylarca veya yıllardır flört ediyor olsanız da, güllerin üzerine lale satın almak, o kişiye gerçekten değer verdiğinizi gösterebilir. ” Seni seviyorum ” demek için gül almayı unutun , onun yerine lale tercih edin.

Portakal

Önem verdiğiniz bir meslektaşınızı veya arkadaşınızı göstermek ister misiniz? Neden onlara biraz turuncu lale almıyorsun? Turuncu genellikle bu temelde yatan şefkat, anlayış ve sempati duygusunu yayan bir renktir. Turuncu lale satın almak, kişiyle benzersiz veya özel bir bağ paylaşıyorsanız mükemmel bir seçimdir. Bu tür çiçek aranjmanı yakın arkadaşlar, tanıdıklar ve muhtemelen meslektaşlar için uygundur.

Sarı lale ne anlama gelir

Kırmızının yanında sarı, aşkı, tutkuyu ve bazen kıskançlığı simgeleyen başka bir çiçek rengidir. Sıklıkla olumsuz bir şey olarak düşünmesek de (kıskançlığı temsil eder), sarı çiçekler de mutluluğu ve neşeyi simgelemek için evrimleşmiştir.

Sarı çiçekler “sırf” buketleri için de harikadır. Bir aile üyesine, onları düşündüğünüzü göstermek için çiçek göndermek ister misiniz? Onlara sarı laleler ve bir kart gönderin. Viktorya döneminde, gülüşünüzde güneş ışığı olduğunu söylemenin bir yolu olarak insanlara sarı laleler verildi. Öyleyse, neden senden bazı sarı laleler olan birinin yüzüne bir gülümseme koymuyorsun?

şairin çiçek pazarından alırken hiç çekinmeden aldığı, bu güzel esrarengiz çiçek hakkında yazacaklarımız şimdilik bu kadar. Sitemizde sadece sarı laleler hakkında değil, bir çok çiçek hakkında yerel ve hiç bir sitede bulunmayan özel bilgilere rastlayabilirsiniz. Bir çok yerli ve yabancı web sitesinden alınan en doğru bilgiler ile derlenen bu yazılar çiçek severlerin bilgilenmesi için sitemizde yayımlanmaktadır. Sarı laleler hediye seçimi olarak çok tercih edilmese de anlamlı bir hediyedir. Bu sitede sevginizi anlatacak güller ve kadınlar için özel anlam ifade eden ( kadınlar günü için simge seçilmiş ) mimoza çiçekleri hakkında dahi bilgiler bulabilirsiniz.

Sarı Laleler, sonbaharda veya kışın ekildiğinde, toprak sıcaklığı 6 inç derinlikte 60 derece Fahrenheit veya daha düşük bir değere düştüğünde en iyi şekilde büyür.
Sarı, aşkı, tutkuyu ve bazen kıskançlığı simgeleyen başka bir çiçek rengidir. Sıklıkla olumsuz bir şey olarak düşünmesek de (kıskançlığı temsil eder), sarı çiçekler de mutluluğu ve neşeyi simgelemek için evrimleşmiştir.
Soğuk suya yerleştirmeden önce sapları belirli bir açıyla yeniden keserek daha iyi su emilimini teşvik edin. Kesilmiş çiçekleri mümkün olan en kısa sürede suya koyun.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.