teraryum siparişi hakkında

Teraryum siparişi ve bakımı nasıl olmalıdır?

Teraryum siparişi verilir mi? Teraryum bakımı nasıl yapılmalı?

Teraryumlarla ilk tanıştığımız günden beri çok sevilen bir dekor eşyası oldu. Özellikle kadınların gözdesi oldular. Ortama kattıkları zariflik ve sevimlilik nedeniyle de neredeyse her ve ofiste bir teraryum görür olduk. Teraryumlar özellikle hediye seçeneği olmaları ile çok sevildiler.

Bu nedenle çiçekçiler bu durumu fark edip teraryum satmaya başladılar. Özellikle anneler günü ve doğum günü gibi özel zamanlar çok fazla sayıda teraryum siparişi  aldıkları için özel günlere göre teraryum üretmeye başladılar.

Teraryumlar belirli temalara göre üretilebildikleri ve her kalıba uydukları için üreticiler onları minik bir elma ve armut fanus objesi olmaktan çıkarıp inanılmaz ileri derece şık hediyelere dönüştürdüler. Teraryumların ikiye ayrılırlar yapay ve canlı teraryum dediğimiz iki çeşidi vardır.

Yapay teraryum nedir?

Yapay teraryum içerisinde sadece cansız figürlerin yer aldığı ve özel günlere uyum gösteren minik ve yapay doğa parçalarından oluşur. Herkes evinde bir yapay teraryum oluşturabilir. Bunun için kavanoz, biraz çakıl taşı, kozalak gibi maddeler yeterlidir. Dilediğiniz her şekilde bir teraryum yapabilirsiniz.

Teraryum siparişi verirken nelere dikkat edilmelidir?

En kaliteli yapay teraryum siparişi nasıl verilir?

Canlı teraryum nedir?

İçerisinde mutlaka bir canlı bitki ya da çiçek bulunan teraryumlara canlı teraryum deriz. Canlı teraryum içlerinde orkide, bonsai, sukulent ve kaktüs gibi canlılar bulunur. Canlı teraryum sahibi olmak istiyor teraryum siparişi vermeyi düşünüyorsanız ya da zaten bir canlı teraryuma sahipseniz çok geç olmadan bakımı hakkında detaylı bilgiye sahip olmalısınız. Bakımı yapılmayan bitki ve çiçekler zamanla ölür ve teraryum kötü bir görüntüye sahip olabilir.

Canlı teraryumlar nasıl bakılır?

Canlı teraryum nasıl sulanır

Canlı teraryum bakımı nasıl olmalı?

Öncelikle içerisinde bulunan bitkinin ya da çiçeğin türü çok önemlidir. Diyelim ki teraryum içerisinde orkide yer alıyor ve orkidelerin suya ihtiyaç duyduğunu biliyorsunuz bu nedenle haftada bir kez fıs fıs ile teraryum içine su sıkmanız gerekir. Yaz aylarında ise haftada iki kez yapmalısınız ve yakıcı güneş almayan bir yere konumlandırmalısınız.

Eğer teraryum içinde bonsai varsa bonsainin de türüne önem vermelisiniz mesela ficus bonsai mi, zelkova bonsai mi? Hepsinin farklı bir bakımı olabilir. Ficus bonsai orkidelerden daha fazla suya ihtiyaç duyabilir. Yaz aylarında her gün kış aylarında üç günde bir fıs fıs ile su sıkmanız gerekebilir.

Teraryum içinde kaktüs ya da sukulent varsa haftada bir kez sulama onlar için yeterli olacaktır. Kuruluğunda dikkat ederek sulama yaparsanız asla kötü bir sonuç almazsınız.

teraryum siparişi hakkında

teraryumlar nasıl sulanır?

Teraryumları ne zaman hediye edebiliriz?

Teraryum hediye ederken bazen şunun için teraryum hediye etsem doğru olur mu diye düşünebilirsiniz. Bu nedenle sizlere hangi özel gün ve sebeplerle teraryum hediye edebildiğimizi açıklamak istedim.

Teraryumlar her ortama ve her özel nedene uyum gösterebilirler. Bu nedenle onları herkese ve her özel gün ya da neden için hediye edebilirsiniz. İçerisinde bulunan figürlere ve verdiği mesaja dikkat ederek sevdikleriniz için teraryum siparişi verebilirsiniz.

  • Sevginizi ifade etmek için
  • Özel gün ve kutlamalar için
  • Duygu ve düşüncelerinizi yansıtmak için
  • Sürpriz yapmak için
  • Sadece içinizden geldiği için teraryum hediye edebilirsiniz.

Sevginizi ifade etmek istediğinizde alıcınızı düşünerek ona uygun bir teraryum seçerek örneğin eşinize aşk temalı bir teraryum seçip hediye edebilirsiniz. doğum günü ve sevgililer günü gibi her özel gün ve an için teraryum hediye edebilirsiniz.

Yakınlarınıza geçmiş olsun, teşekkür ederim ve özür dilerim gibi mesajlar göndermek için onlara teraryum hediye edebilirsiniz. sürpriz yapmak istediğinizde ya da sadece içinizden geldiği için teraryum hediye etmek istediğiniz herkese çekinmeden verebilirsiniz.

Özellikle anneler günü ve doğum günü gibi özel zamanlarda çok fazla sayıda teraryum siparişi alan çiçekçiler, özel günlere özel teraryum üretmeye başladılar.
Yapay teraryum içerisinde sadece cansız figürlerin yer aldığı ve özel günlere uyum gösteren minik ve yapay doğa parçalarından oluşur.
İçerisinde mutlaka bir canlı bitki ya da çiçek bulunan teraryumlara canlı teraryum deriz. Canlı teraryum içlerinde orkide, bonsai, sukulent ve kaktüs gibi canlılar bulunur.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.