seo faydaları

Arama Motoru Optimizasyonunun (SEO) Faydaları

SEO çalışmaları sitelerinize birçok önemli konuda avantaj sunar. Bu avantajlar aşağıda belirtilmiştir.

  • Sıralamalarda yer almak ve Google’da daha kolay bulunmak.
  • Daha fazla organik trafik ve ziyaretçi
  • Potansiyel müşterilere daha kolay ve hızlı ulaşmak
  • Pazarlama önlemleriniz için ek dijital satış kanalı
  • Sektörünüzde veya uzmanlık alanınızda uzman olarak konumlandırma
  • Doğrudan rakiplerinizin gözlemlenmesi
  • Web sitenizin yapılan çalışmalar ile iyileşmesi
  • Hedeflenen analizler yoluyla önlemlerin doğrulana bilirliği

Popüler arama motorlarında üst sıralarda yer almak için ödenen reklam ücretleri oldukça büyük. Bunun yanı sıra reklamlar sona erince tıklama ve gelir yerle bir oluyor. Bu da düzensiz para akışı anlamına geliyor. Önünü görmeden iş yapmak ve ticarete girişmek hiç mantıklı değil. Sitenizin öncelikle kendini daha sonra markanızı ve ürün ya da yazılarınızı tanıtması gerekir. Böylelikle büyürsünüz. SEO çalışmaları için biraz zaman gerekse de uzun vadeli olarak işinizin büyük bir kısmını kurmuş olursunuz.

Arama motoru Google, tüm kullanıcılara hemen en alakalı arama sonuçlarını sağlamak istiyor. Bu nedenle, belirli bir arama terimini aradığınızda Google’da nerede olacağınızı şansa bırakmayın. Arama yapanların ne beklediğini düşünün ve kullanıcılara alakalı içerik sunun. https://kenankahya.com.tr  adresinden aldığımız verilere göre kullanıcıların ne istediğini bilerek içerik hazırlamak işin %30 luk kısmını tamamlanması oluyor. Kendileri SEO analiz google sıralama yarışması kapsamında bu duruma oldukça önem verdiklerini belirttiler.

SEO NEDEN ÖNEMLİDİR VE NEDEN GÜVENMELİSİNİZ?

Daha yakından bakın ve hedef kitlenizin veya potansiyel bir potansiyel müşterinin sizi Google’da bulup bulamayacağını öğrenin.

Numara? O halde internet üzerinden yeni müşteriler edinme fırsatını kaçırmayın. Ayrıca, kendinizi bir araştırmacının yerine koyun ve portföyünüzden alakalı ürünler ve/veya hizmetler için Google’da arama yapın. Google arama sonuçlarında önünüzde bir veya birkaç rakip var mı? Ardından harekete geçin ve rakiplerinizle teması kaybetmeyin. Arama motoru optimizasyonuna (SEO) güvenin ve şirketiniz için birçok avantajdan yararlanın.

ARAMA MOTORU OPTİMİZASYONU HEDEFLERİ

Arama motoru optimizasyonu, arama motoru pazarlamasının (SEM – Arama Motoru Pazarlaması) bir parçasıdır ve web sitenizin hem teknik hem de içerik açısından son derece çekici ve web sitesi ziyaretçileri için son derece kullanıcı dostu olmasını sağlamak için çok çeşitli iyileştirme önlemleri kullanır. Yani optimizasyonu arama motorları için değil, kullanıcılar için yapıyorsunuz. Önemli olan her şey: Kullanıcılarınızın beklenti ve isteklerini yerine getirin. Ziyaretçilerin web sitenizde görmek istediklerini gösterin. Ayrıca sayfanız arama motorları için kolay okunur olmalı ve doğru talimatları sağlamalıdır.

SEO KISALTMASI NE ANLAMA GELİYOR?

SEO kısaltması, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelir. Belirtmek isteriz ki, sadece doğru olan anahtar kelimeler sizi hedefinize ve başarıya götürür.

Tüm bu önlemler, şirketinizle alakalı arama terimleri – anahtar kelimeler altında Google gibi arama motorlarında mümkün olan en yüksek ödenmemiş pozisyonlarda (organik sıralamada) bulunabilmeniz için alınmaktadır. Organik arama sonuçlarındaki yerleşimler satın alınamaz. Bir sayfa için doğru anahtar kelimeyi bulmak için kapsamlı bir anahtar kelime araştırması gereklidir.

SEO PROJENİZİN BAŞARILI OLMASI İÇİN DİKKATE ALINMASI GEREKEN HUSUSLAR

Mantıklı bir anahtar kelime stratejisine ek olarak, teknoloji, sayfa yapısı ve içeriğinin yanı sıra geri bağlantıları içeren sayfa dışı faktörlerden çok sayıda başka husus, optimizasyon sırasında dikkate alınmalıdır. Web sitenizin SEO analizi sırasında cevaplanacak bazı sorular:

  1. Web sitenizin kodu düzgün programlanmış mı? (Rastgele mi yoksa sistemli bir ilerleyişte mi?)
  2. Sayfalarınız hızlı yükleniyor mu?
  3. Ziyaretçiler web sitenizde güvenle gezinebilir mi?
  4. Web sitenize hatasız ve güvenilir bir şekilde erişilebilir mi?
  5. Web varlığınız için bir tarama stratejisi var mı?
  6. Google’ın yönergelerini takip ediyor musunuz?
  7. İçeriğiniz ilginç bir katma değer sunuyor mu ve kullanıcının arama amacını tam olarak kapsıyor mu?
  8. İyi bir akışla, uygun bir metin uzunluğunda, özgün, sağlam temelli ve güncel bilgilerle benzersiz ve kaliteli içerik sağlıyor musunuz?
  9. Sayfalarınız kullanıcı dostu mu ve bu bağlamda yüksek düzeyde kullanılabilirliğe sahip misiniz?
  10. İçeriğiniz için sürekli olarak benzersiz ve ilgi çekici görseller kullanıyor musunuz?
  11. Web sitenizde yinelenen içerik var mı?
  12. Dahili bağlantıları mantıklı bir şekilde kullanıyor musunuz?
  13. Ziyaretçiler ayrıca sayfalarınızı hızlı bir şekilde açıp mobil cihazlarda en iyi şekilde kullanabilir mi?
  14. Yalnızca Google’da arama yapanların bulabileceği sayfalar dizine mi ekleniyor?
  15. Alakalı ve hedef odaklı anahtar kelimelere güveniyor musunuz?
  16. Anahtar kelimelerinizin aranma hacmi yüksek mi?
  17. Her dizine eklenebilir sayfa için meta veriler tutuluyor mu?
  18. Sitenizde yeterince değerli geri bağlantı var mı?

SEO’un görüldüğü gibi çok fazla faydası bulunmaktadır. Tabi bu faydalar içinde kusuru da var mı diye soracak olursanız tabi ki her güzelin bir kusuru olduğu gibi SEO’nun eksi yönleri de var.

  • SEO Garantili bir çalışma değildir.
  • Her zaman uygulanan tekniklerin dahi tepki verme şekli siteye göre değişiklik gösterir
  • SEO Zaman ister
  • SEO Uzun vadeli sonuçlar ile alınır
  • SEO Yetkin araçlar ve Uzman eller ister ve bu pahalıdır.

SEO Yapmak isteyenlere güzel bir önerim var, Eğer sizde SEO işleri ile ilgileniyor ve bu anlamda yol kat etmek istiyorsanız SEO Yarışması gibi etkinliklere katılarak veya oradaki siteleri takip ederek nasıl bir yol haritası çizdiklerini inceleyebilirsiniz.

 

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.