Balkon çiçekleri

En çok tercih edilen 5 Balkon çiçekleri

İlk taşındığınızda, her şey boş bir tuvaldir. Duvarlara neyin asılacağını ve mobilyaların nereye asılacağını bulmak biraz heyecan verici olabilir. Eğer sizin dairenizde balkon varsa neden balkon çiçekleri de olmasın ki? Çiçekler, saksılar iğne yapraklılar, otlar, sebzeler,  ve hatta birinin yetiştirmeyi seçebileceği minik meyve ağaçları var.

Dairenizin konumuna bağlı olarak bazı bitkiler diğerlerinden daha iyidir. Örneğin bazı bitkiler küçük alanlar için daha uygundur. Bazı bitkiler güneşin olmadığı, biraz güneşin ve bol miktarda güneşin olduğu yerlerde gelişir. Bazı bitkiler sert rüzgarlara dayanamaz ve daha fazla korumaya ihtiyaç duyar. Bazıları ağır, bazıları hafif, özellikle su eklendiğinde. Toprak ve saksılar hızla ağırlaşır. Daire balkonunuza çok fazla ağırlık eklememeye dikkat edin.

Bunları akılda tutarak, durumunuz için hangi bitkinin mükemmel olduğunu bulma zamanı. Aşağıda, özelliklerine göre seçim yapmanın iyi olacağı birkaç balkon bitkisi bulunmaktadır.

Balkon çiçekleri

Balkon çiçek çeşitleri

Balkon saksı çiçekleri

Begonyalar

Bu çiçekler, hafif gölgeli ortamlarda tutulduğunda sizin için yıllarca çiçek açacaktır. Sadece çiçekler değil, yapraklar da güzel. Bu yapraklar genel hissediyorum doku eklemek begonia lusciously yeşil, Big sağlayarak ve yaprakları kenarları tırtıklı.

Krizantem

Anneler için, kaç çeşidi olduğu için gülden sonraki en popüler çiçeklerdir – farklı boyutlar, renkler ve şekiller.

Bu çiçeklerin alana ihtiyacı var. Balkon için ideal görünmeyebilir, ancak anneler büyüdüğü için gerçekten çok fazla değilsiniz. Bir veya iki anne yeterli olacak ve yine de balkonunuzun güzel görünmesini sağlayacaktır.

Hercai Menekşe

Bu çiçek, ılıman sıcaklıklarda büyür. Hercai menekşeler birçok renk ve boyutta gelir – bazılarının Alice Harikalar Diyarında’nın “yüzleri” vardır ve pencere kutuları ve saksılarda büyümek için mükemmeldir.

Ortanca

Bu çiçekler güzel bir küresel şekil oluşturur. Sınırlı alanda bulunan insanlar için harika bir seçenek. Ortanca , güneş ışığı ile sık ve bol sulamayı sever. Birkaç demet kesin ve mutfak masası için harika bir merkez oluştururlar.

Balkon çiçekleri

Balkon çiçekleri nelerdir

Petunya

Bol miktarda büyümek için, petunyaların iyi miktarda güneşe ihtiyacı vardır. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç renk var ve büyümeleri kolay.

Otlar Balkon çiçekleri

Otlar apartman balkonları için harikadır çünkü büyümeleri kolaydır, nispeten küçük kaplara sığarlar ve bazılarında dikey olarak büyümelerine izin veren sarmaşıklar vardır. Otlar , tam veya kısmi güneş ışığını sevme eğilimindedir – onları balkonunuzun en güneşli kısmına yerleştirin. Otlar ayrıca bir pencerenin yanına yerleştirilebilir.Daha güneşli balkonlar için adaçayı, kekik veya biberiye iyi seçenekler olabilir. Gölgeli noktalar için nane, maydanoz veya dereotu iyi seçenekler olabilir.

Meyve ve sebzeler

Çilek, ahududu, marul ve domates gibi meyve ve sebzeler genellikle bol güneşe ihtiyaç duyar.

Balkonda meyve ve sebze yetiştirmenin bir yararı, balkonun böceklere ve küçük hayvanlara karşı güvenli bir şekilde ürün üretmesini sağlamasıdır. Kendi ürünlerinizi yetiştirmek, cüzdanınız için iyi olduğu için uzun vadede size fayda sağlayacaktır.

Kadife çiçeği Balkon çiçekleri

İstenmeyen zararlılar konusunda, kadife çiçekleri keskin kokusuyla istenmeyen böcekleri uzak tutar. Kadife çiçekleri özellikle sıcak iklimlerde başarılıdır, az bakım gerektirir ve parlaktır ve kesinlikle alanı güzelleştirir.

Bahçeye sahip olmamak, kimsenin bahçeye sahip olmasını engellemez. Sınırlı alanla, balkonlarında ne yetiştirmeyi seçtikleri konusunda stratejik olmak gerekir.

Bitkiler apartman balkonunuzu sıkıcı, çorak bir çorak araziden yemyeşil, hoş kokulu ve canlı bir bahçeye dönüştürebilir. Bununla birlikte, ilk etapta doğru daireye sahip değilseniz, bir balkon bahçesi yetiştiremezsiniz. Köklerinizi dikin ve bugün dairelerimizi arayın !

Begonyalar, Krizantem, Hercai Menekşe, Ortanca, Petunya, Otlar, Meyve ve sebzeler ile Kadife çiçeği balkondan yetiştirilebilen çiçeklere örnektir.
Krizantem Çiçeği Anneler için, birçok çeşidi olduğu için gülden sonraki en popüler çiçeklerdir - farklı boyutlar, renkler ve şekiller.
Bu çiçek, ılıman sıcaklıklarda büyür. Hercai menekşeler birçok renk ve boyutta gelir - bazılarının Alice Harikalar Diyarında'nın "yüzleri" vardır ve pencere kutuları ve saksılarda büyümek için mükemmeldir.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.