Ev bitkisi türleri

En İyi 10 ev bitkisi türleri… Çiçekseverlerin Dikkatine…

Sadece yeşillik için değil, aynı zamanda parlak renkli çiçekleri için iç mekan bitkilerini de yetiştirebilirsiniz. Bahçe aletlerinizi sezon için bir kenara koyduğunuzda , etrafınızda bitkiler olmadan gelecek bahara kadar nasıl hayatta kalacağınızı merak edebilirsiniz. Çiçekli ev bitkisi cevaptır! Uzun çiçeklenme sürelerine sahip birçok renkli, ucuz seçenekle, pencere eşiğinize hemen eklemek isteyeceğiniz bir (veya daha fazla) seçenek vardır.

Çok sabrınız ve çiçeklenmeyi bekleyecek yıllarınız yoksa tohum değil, olgun bitkiler satın alın. Bunun istisnası, birkaç ay içinde bir ampulden çiçek açacak olan nergis zambağıdır. Ve not edin: Çiçek açan ev bitkilerinin çoğu, minimum özenle yıllarca gelişirken, diğerleri solmadan önce sadece birkaç ay parlar. (Bazen yeniden doğmaları için onları şımartabilirsiniz, ama dürüst olmak gerekirse, çoğu zaman değerinden daha fazla iştir.) Endişelenmeyin; onları kompost yığınınıza yerleştirin.

Ev bitkisi türleri

en iyi Ev bitkisi türleri

İşte deneyebileceğiniz En İyi 10 ev bitkisi türleri.

Begonyalar dış mekan bitkileri olarak kabul edilse de, harika çiçekli ev bitkileri yapan begonya cinsinden birçok bitki vardır. Çoğunun büyümesi kolaydır ve yeni başlayanlar için iyidir.

Renkli yaprakları ve uzun ömürlü çiçekleri ile tanınan bromeliads, iç mekanınızı güzelleştirebilir. Çok fazla özen göstermeden kolayca gelişirler ve en iyi şey onları düşük ışık koşullarında da büyütebilmenizdir.

Afrika menekşeleri, güzel çiçekleri ve yaprakları için iç mekanlarda yetiştirilebilen çiçekli bitkiler yetiştirmek kolaydır, soğuktan ziyade sıcak iklimi tercih ederler. Bu bitkileri filtrelenmiş güneş ışığını alabilecekleri bir yerde tutun.

Parlak, renkli çiçeklerle kokulu sardunyalar inanılmaz ev bitkileri haline gelir. Bununla birlikte, iç mekanda sardunya yetiştirmek, bu listedeki diğer çiçekli ev bitkileri kadar kolay değildir. Bol güneş alan ve ılımlı sulama alan güneye veya batıya bakan bir pencere gerektirir.

İç mekan bitkileri ile evinizi ormana dönüştürün. Ama çoğunlukla daha az doğal ışık alan iç mekanlar için bazı türler diğerlerinden daha iyidir.

Bakımı kolay olan ev bitkileri

en iyi Ev bitkisi türleri

nergis Ev bitkisi türleri içinde midir

Atatürk çiçeği, Evinizde büyüyen, iç mekanınıza parlak bir dokunuş katabilir. Çok renkli bracts, çiçeklerinden daha renkli görünür. Bu tropikal bitki, iç mekanlarda gelişmek için ışık, sıcaklık ve cereyandan korunmaya ihtiyaç duyar.

Az bakım gerektiren çiçekli bir ev  bitkisi yetiştirmek istiyorsanız , barış zambağı yetiştirin. Evinizin içinde günlerce susuz yaşayabilir. Barış zambağının güzel beyaz parantezleri ve minik çiçekleri düşük ışık koşullarında gelişir. Ayrıca toksinleri havadan uzaklaştırır ve bu da ek bir fayda sağlar.

İç mekanda yasemin yetiştirmek mümkündür. Bu en güzel kokulu asmayı birkaç saat doğrudan güneş ışığı alan parlak bir yerde tutarsanız , büyür. İç mekanda dikmek istediğiniz yasemin çeşitlerinin seçimi, yaşadığınız iklime bağlıdır

Kalence tropikal bir bitkidir ve iç mekanlarda yetiştirilebilir. Bu çiçekli etli, çeşitli renklerde gelir ve düşük sulama ihtiyacı vardır. Çiçek açması için birkaç saat güneş ışığı alabileceği bir pencerenin yakınında tutabilirsiniz.

Ev bitkisi türleri

Ev bitkisi türleri yılbaşı çiçeği

Yılbaşı çiçeği, birçok kişinin eski moda favori ev bitkisidir. Çiçek açtığı zaman sıcak bir atmosfer yaratır. Kırmızı, pembe, beyaz veya turuncu: Renkli çiçekler herhangi bir iç mekanı hızla aydınlatabilir. İyi muhafaza edilirse, yıllarca bir yıldan diğerine tekrar çiçek açabilir.

Nergis zambağı,Bu çarpıcı çiçekler sonbaharda satılan ampullerden geliyor. Onları parlak bir noktaya koyun; çok az ışık onların devrilmesine neden olur. Toprağı eşit şekilde nemli tutun. Çiçeklenmeler yaklaşık altı hafta sonra ortaya çıkar ve bir ay veya daha uzun sürer. Önümüzdeki yıl yeniden çiçek açmalarını sağlayabilirsiniz: Ampulü kurtarın, yaprakları sağlam bırakın, ancak solmuş çiçek sapını kesin, ardından son dondan sonra dışarıda gölgeye geçin. Yaz sonunda, soğanı uykuda bırakın, yaprakları kesin ve Kasım ayına kadar su içmeyin. Sonra tekrar sulamaya başlayın ve parmaklarınızı çaprazlayın!

Az bakım gerektiren çiçekli bir ev  bitkisi yetiştirmek istiyorsanız , barış zambağı yetiştirin. Evinizin içinde günlerce susuz yaşayabilir. Barış zambağının güzel beyaz parantezleri ve minik çiçekleri düşük ışık koşullarında gelişir.
Nergis zambağı, Yılbaşı çiçeği, Kalence, yasemin çiçeği, barış zambağı, Atatürk çiçeği, Afrika menekşeleri veya bromeliads iç mekanınızı güzelleştirebilir.
Yılbaşı çiçeği, birçok kişinin eski moda favori ev bitkisidir. Çiçek açtığı zaman sıcak bir atmosfer yaratır. Kırmızı, pembe, beyaz veya turuncu: Renkli çiçekler herhangi bir iç mekanı hızla aydınlatabilir. İyi muhafaza edilirse, yıllarca bir yıldan diğerine tekrar çiçek açabilir.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.