Orkide Ne Sıklıkta Sulanır?

Sağlıklı orkide yetiştirmenin anahtarı onları ne sıklıkta sulayacağını bilmektir. Bitkilerinizi aşırı sulamak, çiçeklenmelerini ve tomurcuklanmalarını engelleyecektir. Uzmanlar, orkidelerin her 10 ila 14 günde bir sulanmasını tavsiye ediyor. Orkidelerinizi daha sık sulamanız gerekip gerekmediğini belirlemek için bir buz küpü alın ve bir bardak suya bırakın. Herhangi bir şekil çalışacaktır. Buz eridiğinde, su yavaşça toprağa salınır.

Orkideleri haftada en az 2 kez suyla sulayın

Orkidenizi buğulamak için en iyi zaman sabahın erken saatleri veya yaprakların üst tabakasının kuruduğunu fark ettiğiniz andır. Sıcak bir eviniz varsa orkidenizi daha sık buğulamak isteyebilirsiniz. Mutfak lavabosunda, ortamı iyice ıslatmak için ılık su kullanılmalıdır. 15 dakika boyunca ortamın boşalmasına izin verin. Bu süreden sonra orkideniz hala kuru görünüyorsa, bitkiye biraz daha su eklemenizde bir sakınca yoktur.

Mümkünse, sabahın erken saatlerinde orkidelerinizi buğulayın, akşamın nemi kök çürümesine neden olmadan önce yaprakların kuruması için yeterli zaman verin. En iyi sonuçlar için ters ozmoz suyu veya düşük alkali su kullanın. Nem alma tepsisi suyu da iyi bir seçimdir. Orkidelerinizi haftada en az iki kez sulamayı unutmayın.

Haftada en az 7 günde bir orkide buğulamalısınız (sulama)

Orkideleri sağlıklı ve güzel tutmak için haftada en az yedi günde bir kez buğulamanız gerekir. Fazla su çürümeye ve hastalığa neden olabileceğinden, evde veya sıcak bir odadayken orkide yapraklarını buğulayın. Sulamadan sonra tabağı da boşaltmalısınız. Orkide sprey şişeleri çoğu mağazada veya çevrimiçi olarak mevcuttur. Orkidelerinizi haftada en az yedi kez buğulayın.

Orkideler için en iyi nem seviyelerini korumak için, onları ilkbaharda yedi günde bir, sonbahar ve kış aylarında ise haftada bir kez sulamalısınız. Orkide yapraklarını ılık suda 15 saniye boyunca iyice buğulayın ve ortamın eşit şekilde ıslak olmasını sağlayın. Sulamadan sonra saksıların en az 15 dakika boşalmasına izin verin. Orkidelerinizi normalden daha kuru bulursanız, tekrar tencereye koymadan önce yaprakları birkaç dakika buğulayın.

Gece buğulama

Birçok insan soruyor: “Geceleri orkideleri nasıl buğularım?” Cevap basit: bir nemlendirici. Orkideler buğulanmadan yiyecek üretemezler. Bir orkideyi başarılı bir şekilde buğulamanın anahtarı kökleri buğulamaktır. Ama hangi parçayı püskürteceğimi nasıl bileceğim? Orkidenin en önemli kısmı kökleridir. Normal bir plastik sprey şişesi kullanabilirsiniz, ancak orkide buğulaması için tasarlanmış özel bir şişe kullanmak daha iyidir.

Cevap, ikliminize bağlıdır. Nemin düşük olduğu iklimlerde, orkidelerin günlük olarak buğulanmaya ihtiyacı olabilir. Su buharı köklerin nemi emmesine yardımcı olur. Orkidelerinizi hava akımından ve sık açılan kapılardan uzak tutmak en iyisidir. Doğru nem ortamını bulduğunuzda, orkideniz toparlanmaya başlamalıdır. Sonuçları görmek uzun sürmeyecek. Ve daha fazla çiçek açan ve daha sağlıklı görünen bitkiler göreceksiniz.

ADD YOUR COMMENT

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.